Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Wednesday, February 08, 2023

HTJZ #BLOG/Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Wat is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, ook wel een tijdelijk contract genoemd, is een contract tussen werkgever en werknemer waarin bepaald wordt dat de werknemer voor een vastgestelde periode in dienst zal zijn bij de werkgever. Dit kan een periode van enkele maanden of een jaar zijn. Wanneer de overeengekomen periode is verstreken, eindigt het contract, tenzij de werkgever het verlengt. Vaak krijgen nieuwe werknemers die in dienst treden bij een werkgever een tijdelijk contract aangeboden als startpunt.

Wat staat er in de arbeidsovereenkomst?

Wat staat er in de arbeidsovereenkomst?

In een arbeidsovereenkomst van bepaalde tijd moeten bepaalde aspecten vermeld staan, zoals de looptijd en vervaldatum, werktijden en werkzaamheden, brutoloon, afspraken rond overwerk en verloning, vakantie en pensioenopbouw. Deze zijn de primaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kunnen er nog afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld werkkleding en bedrijfsmiddelen, die de secundaire arbeidsvoorwaarden worden genoemd. Deze voorwaarden worden meestal besproken tijdens de rekruteringsprocedure.

Hoevaak een tijdelijk contract aanbieden?

Hoevaak een tijdelijk contract aanbieden?

Volgens de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) mag een werkgever een werknemer slechts drie opvolgende tijdelijke contracten aanbieden. Als er langer dan zes maanden tussen deze contracten zit, begint de telling opnieuw. Wanneer een werknemer meer dan drie jaar in dienst is zonder onderbrekingen van meer dan zes maanden, moet het volgende contract een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd zijn. In sommige gevallen gelden uitzonderingen op deze regel, die staan beschreven in de collectieve arbeidsovereenkomst.

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voorbeeld

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voorbeeld

Download onze modelovereenkomst bepaalde tijd via onderstaand formulier.

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Kennisbank

Kennisbank

Wil je meer tips, PLUS toegang tot meer dan 200 praktijkadviezen, voorbeeldovereenkomsten en video’s ga dan direct naar de kennisbank.

Toegang tot onze kennisbank is alleen voor leden.
Wil je ook wekelijks advies en maandelijkse masterclasses over hoe je je bedrijf bulletproof maakt, klik dan op deze link en krijg meteen gratis toegang tot kennis, trainingen, videos en adviezen ter waarde van € 19.995,- als onderdeel van ons meest ongelofelijke gratis cadeau ooit.

We helpen je graag om een sterker bedrijf te bouwen.

P.S. met een juridisch bulletproof bedrijf bescherm je je merk, je winst en je droom zodat je meer verdient en meer overhoudt.

customer1 png

Hi, mijn naam is Edgar Stam

Oprichter, advocaat en CEO bij Het Team Juridische Zaken

Vroeger wachtte ik tot een ondernemer bij mij kwam. Dat waren hij en ik bijna eigenlijk altijd te laat om gedoe te voorkomen.

Als ik dan vroeg waarom hij niet even eerder had gebeld dan hoorde ik altijd hetzelfde antwoord: ja dan gaat de meter meteen lopen en jij bent zo duur. En als ik dan doorvroeg, dan bleek dat hij eigenlijk dacht dat je een advocaat alleen maar inschakelt als je een conflict hebt.

Onzin!

Een probleem oplossen kost veel meer dan een probleem voorkomen.

Dus als je een advocaat je laat helpen om gedoe te voorkomen kost hij veel minder en levert hij veel meer op.

Daarom helpen wij ondernemers met ons stappenplan om hun bedrijf juridisch bulletproof te maken zodat zij meer geld, tijd en energie overhouden en een sterker bedrijf.

1 png

Get Our Best Selling Product!

You just read about this...

Super excited about this product? We are, too! We just wrote this whole blog post that mentions it.

Ready to buy it? Get access to the Product here: