Beëindigingsovereenkomst bij einde dienstverband

Wednesday, February 08, 2023

HTJZ #BLOG/Beëindigingsovereenkomst bij einde dienstverband

Wat is een beëindigingsovereenkomst?

Een beëindigingsovereenkomst, ook bekend als een vaststellingsovereenkomst, is een schriftelijke afspraak tussen werkgever en werknemer over de beëindiging van het arbeidscontract. In deze overeenkomst worden de voorwaarden voor de beëindiging van het dienstverband vastgelegd, zodat er geen onduidelijkheid is over de afspraken tussen beide partijen.

De beëindigingsovereenkomst kan worden gebruikt als een alternatief voor andere methoden van beëindiging van een arbeidsovereenkomst, zoals ontslag, ontbinding via de rechter of opzegging. Het is een manier om het dienstverband te beëindigen met wederzijdse instemming, zonder dat de arbeidsovereenkomst door een derde partij moet worden beëindigd.

Wat staat er in een beëindigingsovereenkomst?

Wat staat er in een beëindigingsovereenkomst?

De beëindigingsovereenkomst bevat belangrijke informatie over de voorwaarden van de beëindiging, zoals de datum waarop het dienstverband eindigt, de afspraken over doorbetaling van het loon, of de werknemer nog verplicht is om tot de einddatum door te werken, of er recht is op een transitievergoeding, en andere relevante aspecten van de beëindiging.

Het is belangrijk om op te merken dat beide partijen de beëindigingsovereenkomst moeten ondertekenen, zodat de afspraken juridisch bindend zijn.

Voorbeeld beëindigingsovereenkomst

Voorbeeld beëindigingsovereenkomst

Download ons model beëindigingsovereenkomst / vaststellingsovereenkomst bij einde dienstverband. Het model is medio 2022 geactualiseerd.

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML


! - Het is raadzaam om de overeenkomst te laten beoordelen door een juridische professional, zodat je zeker weet dat jouw rechten en verplichtingen correct zijn vastgelegd.

Kennisbank

Kennisbank

Wil je meer tips, PLUS toegang tot meer dan 200 praktijkadviezen, voorbeeldovereenkomsten en video’s ga dan direct naar de kennisbank.

Toegang tot onze kennisbank is alleen voor leden.
Wil je ook wekelijks advies en maandelijkse masterclasses over hoe je je bedrijf bulletproof maakt, klik dan op deze link en krijg meteen gratis toegang tot kennis, trainingen, videos en adviezen ter waarde van € 19.995,- als onderdeel van ons meest ongelofelijke gratis cadeau ooit.

We helpen je graag om een sterker bedrijf te bouwen.

P.S. met een juridisch bulletproof bedrijf bescherm je je merk, je winst en je droom zodat je meer verdient en meer overhoudt.

customer1 png

Hi, mijn naam is Edgar Stam

Oprichter, advocaat en CEO bij Het Team Juridische Zaken

Vroeger wachtte ik tot een ondernemer bij mij kwam. Dat waren hij en ik bijna eigenlijk altijd te laat om gedoe te voorkomen.

Als ik dan vroeg waarom hij niet even eerder had gebeld dan hoorde ik altijd hetzelfde antwoord: ja dan gaat de meter meteen lopen en jij bent zo duur. En als ik dan doorvroeg, dan bleek dat hij eigenlijk dacht dat je een advocaat alleen maar inschakelt als je een conflict hebt.

Onzin!

Een probleem oplossen kost veel meer dan een probleem voorkomen.

Dus als je een advocaat je laat helpen om gedoe te voorkomen kost hij veel minder en levert hij veel meer op.

Daarom helpen wij ondernemers met ons stappenplan om hun bedrijf juridisch bulletproof te maken zodat zij meer geld, tijd en energie overhouden en een sterker bedrijf.

1 png

Get Our Best Selling Product!

You just read about this...

Super excited about this product? We are, too! We just wrote this whole blog post that mentions it.

Ready to buy it? Get access to the Product here: