Het belang van intellectuele eigendomsrechten bij hybride (werk) events

Sunday, April 07, 2024

HTJZ #BLOG/Het belang van intellectuele eigendomsrechten bij hybride (werk) events

Het belang van intellectuele eigendomsrechten bij hybride (werk) events

Het belang van intellectuele eigendomsrechten bij hybride (werk) events

Hoewel hybride evenementen niet zo'n grote vlucht hebben genomen als verwacht, blijven ze een gangbare optie voor veel ondernemers. Het is echter belangrijk om als opdrachtgever bewust te zijn van de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de video's en content die tijdens deze evenementen worden geproduceerd.

Intellectuele eigendomsrechten: een essentiële overweging

Intellectuele eigendomsrechten: een essentiële overweging

Volgens de wet is de maker van een werk de eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten. Dit betekent dat het bureau of het videobedrijf waarmee je samenwerkt, eigenaar is van de content, zelfs als jij als opdrachtgever betaalt voor hun diensten. Het is daarom cruciaal om deze kwestie contractueel te regelen om eventuele geschillen te voorkomen.

Uitbreiding naar live events

Uitbreiding naar live events

Dit geldt niet alleen voor hybride events, maar ook voor live evenementen waar content wordt gecreëerd, zoals foto's of videobeelden voor een aftermovie. De fotograaf of videograaf behoudt het auteursrecht, zelfs als jij als opdrachtgever betaalt voor hun diensten. Dit onderstreept het belang van het duidelijk vastleggen van de intellectuele eigendomsrechten bij het inhuren van externe partijen voor je evenementen.

customer1 png

Hi, mijn naam is Edgar Stam

Oprichter, advocaat en CEO bij Het Team Juridische Zaken

Vroeger wachtte ik tot een ondernemer bij mij kwam. Dat waren hij en ik bijna eigenlijk altijd te laat om gedoe te voorkomen.

Als ik dan vroeg waarom hij niet even eerder had gebeld dan hoorde ik altijd hetzelfde antwoord: ja dan gaat de meter meteen lopen en jij bent zo duur. En als ik dan doorvroeg, dan bleek dat hij eigenlijk dacht dat je een advocaat alleen maar inschakelt als je een conflict hebt.

Onzin!

Een probleem oplossen kost veel meer dan een probleem voorkomen.

Dus als je een advocaat je laat helpen om gedoe te voorkomen kost hij veel minder en levert hij veel meer op.

Daarom helpen wij ondernemers met ons stappenplan om hun bedrijf juridisch bulletproof te maken zodat zij meer geld, tijd en energie overhouden en een sterker bedrijf.

1 png

Get Our Best Selling Product!

You just read about this...

Super excited about this product? We are, too! We just wrote this whole blog post that mentions it.

Ready to buy it? Get access to the Product here: