Opletten geblazen: bestuurder failliet installatiebedrijf krijgt bestuursverbod

Monday, May 06, 2024

HTJZ #BLOG/Opletten geblazen: bestuurder failliet installatiebedrijf krijgt bestuursverbod

De opkomst van groene arbeidsvoorwaarden: wat je moet weten

Opletten geblazen: bestuurder failliet installatiebedrijf krijgt bestuursverbod

In een recente zaak is de enige bestuurder van een bedrijf dat warmtepompen levert, in opspraak gekomen. Het bedrijf is failliet verklaard en de curator beschuldigt de bestuurder van 'kennelijk onbehoorlijk bestuur'. Dit betekent dat hij wordt beschuldigd van slecht bestuur. De curator stelt de bestuurder aansprakelijk voor het tekort in het faillissement en eist een bestuursverbod tegen hem.

Oordeel rechter

Wat zijn groene arbeidsvoorwaarden?

De rechter heeft geoordeeld dat de bestuurder inderdaad zijn taken niet goed heeft vervuld. Hij heeft nagelaten om de jaarrekeningen van het bedrijf te deponeren en heeft niet voldaan aan de administratieplicht. Deze verzuimen worden gezien als belangrijke oorzaken van het faillissement. De bestuurder kon niet aantonen dat er andere redenen waren voor het faillissement.

Gebrek aan vertrouwen

Belang van groene arbeidsvoorwaarden

Bovendien heeft de bestuurder niet meegewerkt met de curator en heeft hij niet genoeg informatie verstrekt. Dit heeft geleid tot een gebrek aan vertrouwen in zijn capaciteiten als bestuurder. Als gevolg hiervan heeft de rechter hem een bestuursverbod van vijf jaar opgelegd. Dit betekent dat hij gedurende deze periode geen bestuursfunctie mag bekleden bij een bedrijf. Bestuur jouw onderneming daarom altijd met de nodige voorzichtig- en oplettendheid.

Duurzame versus groene arbeidsvoorwaarden

 


Advies nodig?

customer1 png

Hi, mijn naam is Edgar Stam

Oprichter, advocaat en CEO bij Het Team Juridische Zaken

Vroeger wachtte ik tot een ondernemer bij mij kwam. Dat waren hij en ik bijna eigenlijk altijd te laat om gedoe te voorkomen.

Als ik dan vroeg waarom hij niet even eerder had gebeld dan hoorde ik altijd hetzelfde antwoord: ja dan gaat de meter meteen lopen en jij bent zo duur. En als ik dan doorvroeg, dan bleek dat hij eigenlijk dacht dat je een advocaat alleen maar inschakelt als je een conflict hebt.

Onzin!

Een probleem oplossen kost veel meer dan een probleem voorkomen.

Dus als je een advocaat je laat helpen om gedoe te voorkomen kost hij veel minder en levert hij veel meer op.

Daarom helpen wij ondernemers met ons stappenplan om hun bedrijf juridisch bulletproof te maken zodat zij meer geld, tijd en energie overhouden en een sterker bedrijf.

1 png

Get Our Best Selling Product!

You just read about this...

Super excited about this product? We are, too! We just wrote this whole blog post that mentions it.

Ready to buy it? Get access to the Product here: