Hoe je als ondernemer personeel aantrekt en behoudt

Thursday, June 13, 2024

HTJZ #BLOG/Hoe je als ondernemer personeel aantrekt en behoudt

De opkomst van groene arbeidsvoorwaarden: wat je moet weten

Hoe je als ondernemer personeel aantrekt en behoudt

Wat zijn groene arbeidsvoorwaarden?

In deze tijd is het vinden en vasthouden van goed personeel een uitdaging. Werkzoekenden hebben meer keuze en kunnen soms ook meer eisen stellen. Werkgevers moeten dus soms een extra stap zetten om talent binnen te halen en te houden.​

Nieuwe overheidswerkgevers: verantwoordelijkheid voor arbeidsrelaties

Belang van groene arbeidsvoorwaarden

Bij het aangaan van arbeidsrelaties wil de nieuwe overheidswerkgever zeker weten met wie hij te maken heeft. Daarom worden vaak tijdelijke contracten gebruikt, zodat werkgevers hun nieuwe werknemers kunnen beoordelen voordat ze een definitieve beslissing nemen.

Toezeggingen: goed functioneren en arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Soms beloven werkgevers een vast contract bij goed functioneren. Maar wat als die belofte niet wordt nagekomen? Juridische procedures kunnen volgen, zoals recente zaken laten zien.

​De rechter vind vaak dat de werkgever wel mag bepalen of een werknemer goed genoeg functioneert voor zijn baan. In een recente uitspraak had de werkgever met de werknemer gepraat over wat beter kon. Maar er waren geen verslagen van die gesprekken. De rechter vond dat niet erg, maar een andere rechter kan daar anders over denken. Daarom is het slim om gesprekken op te schrijven en aan de werknemer te geven. In deze zaak vond de rechter dat het slechte functioneren genoeg was besproken en dat het contract na twee jaar automatisch eindigde.

Gerechtvaardigd vertrouwen: duidelijke communicatie belangrijk

Duidelijke communicatie is essentieel om misverstanden te voorkomen. Werknemers moeten weten wie bevoegd is om beslissingen te nemen over hun arbeidscontract.

Conclusie: maak heldere afspraken en communicatie

Het is cruciaal om duidelijke afspraken te maken en deze goed te communiceren. Werknemers moeten weten waar ze aan toe zijn, en werkgevers moeten zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden. Zo voorkomen we misverstanden en juridische geschillen.

Duurzame versus groene arbeidsvoorwaarden

 


Advies nodig?

customer1 png

Mijn naam is Edgar Stam

Oprichter, advocaat en CEO bij Het Team Juridische Zaken

Vroeger wachtte ik tot een ondernemer bij mij kwam. Dat waren hij en ik bijna eigenlijk altijd te laat om gedoe te voorkomen.

Als ik dan vroeg waarom hij niet even eerder had gebeld dan hoorde ik altijd hetzelfde antwoord: ja dan gaat de meter meteen lopen en jij bent zo duur. En als ik dan doorvroeg, dan bleek dat hij eigenlijk dacht dat je een advocaat alleen maar inschakelt als je een conflict hebt.

Onzin!

Een probleem oplossen kost veel meer dan een probleem voorkomen.

Dus als je een advocaat je laat helpen om gedoe te voorkomen kost hij veel minder en levert hij veel meer op.

Daarom helpen wij ondernemers met ons stappenplan om hun bedrijf juridisch bulletproof te maken zodat zij meer geld, tijd en energie overhouden en een sterker bedrijf.

1 png

Get Our Best Selling Product!

You just read about this...

Super excited about this product? We are, too! We just wrote this whole blog post that mentions it.

Ready to buy it? Get access to the Product here: